انواع سیستم های اعلام حریق اماکن
این مقاله شامل توضیحاتی درخصوص اجزای اصلی و انواع سیستم های اعلام حریق اماکن عمومی و منازل است. این مقاله به منظور درنظر گرفتن نکاتی است که در طراحی و تولید انواع سیستم های اعلام حریق باید مدنظر قرار گیرد تا سیستم بتواند استانداردهای مدنظر شرکت های ناظر را کسب کند.
سیستم های اعلام حریق اماکن عمومی و منازل
سیستم های اعلام حریق هشدار آتش سوزی طبق یک قاعده ی کلی عمل می کنند. اگر یک حسگر، دود یا حرارت را شناسایی کند و یا فرد محفظه ی هشدار شیشه ای را فعال کند (فعال سازی هشدار دستی)، سیستم هشدار آتش سوزی و آژیر تخلیه ی ساختمان فعال می شود. این سیستم شامل تجهیزات هشدار از راه دور نیز می باشد که از طریق یک ایستگاه مرکزی با نزدیکترین مرکز آتش نشانی محل شما در ارتباط است.
انواع سیستم های اعلام حریق
سیستم های اعلام حریق به سه دسته تقسیم می شوند:
- سیستم های معمولی
- سیستم هایی با قابلیت آدرس دهی
- سیستم های بی سیم
سیستم های معمولی هشدار آتش سوزی
در یک سیستم معمولی اعلام حریق تعدادی دتکتور و شاسی به برد مرکز کنترل در هر زون متصل می باشد. زون مداری است که به کف هر طبقه یا محوطه متصل می شود و یافتن محل دقیق شروع آتش سوزی توسط برد مرکز کنترل هر زون انجام می شود.
برد مرکز کنترل حداقل به دو مدار ردیاب متصل است، که شامل آژیرها و حسگرهای الکتریکی است. برد مرکز کنترل دارای تعدادی led برای هر زون است که موقعیت محل آتش سوزی را مشخص می کند.
سیستم هشدار آتش سوزی با قابلیت آدرس دهی
سیستم اعلام حریق با قابلیت آدرس دهی مشابه سیستم اعلام حریق معمولی است با این تفاوت که برد مرکز کنترل در این نوع سیستم می تواند تشخیص دهد که کدام ردیاب آژیر یا حسگرهای الکتریکی فعال شده است.
ردیاب ها همچون حلقه های یک زنجیر بهم متصل می شوند و بیش از 99 دستگاه می توانند به هر حلقه متصل شوند. در این سیستم هر حسگر دارای ردیابی است که قابلیت آدرس دهی دارد. آدرس موقعیت هر حسگر توسط کلید تنظیم می شود و برد مرکز کنترل به گونه برنامه ریزی می شود که اطلاعات هر ردیاب را بتواند نشان دهد.
سیستم بی سیم هشدار آتش سوزی
سیستم اعلام حریق بی سیم یک جایگزین مناسب برای سیستم های معمولی است که قابل استفاده بجای سایر سیستم های اعلام حریق است. در این سیستم از ارتباطات رادیویی برای اتصال دتکتورها و شاسی ها به دستگاه مرکز کنترل استفاده شده است. که در هنگام آتش سوزی حسگرها با ارتباط رادیویی و بی سیم به مرکز کنترل اتصال پیدا کرده و اعلام خطر می کنند.
آشنایی با اجزای سیستم اعلام حریق (کلیک کنید)
مرصا طراح و تولیدکننده ی انواع سیستم های اعلام حریق
شرکت مرصا یکی از بزرگترین شرکت های طراح در حوزه ی برق و الکترونیک در ایران است که واحد طراحی این شرکت در حوزه های مختلفی از جمله سیستم های اعلام حریق فعالیت می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت سفارش به واحد طراحی شرکت مرصا مراجعه فرمایید.