طراحی شماتیک مدار های الکترونیکی

نحوه‌ی طراحی شماتیک مدار

چگونه می‌توانید ایده‌های موجود در ذهنتان را به یک شماتیک تبدیل کنید؟ نحوه‌ی چیدمان قطعات در چه حالتی بهینه‌تر است؟ تـِرک کشی و طراحی مدار با چه نرم‌افزاری راحت‌تر است؟ ما در این مقاله قصد داریم تجربیات خود را در زمینه‌ی نحوه‌ی طراحی شماتیک مدار در اختیارتان قرار داریم. با ما همراه شوید.


#قدم اول؛ تعریف کامل ایده

چه می‌خواهید؟؟!

طراحی شماتیک مدار

این سوال ساده و مهمی است که در هنگام طراحی مدار باید جواب آن برایتان کاملا مشخص شده باشد. فرض کنید برای انجام یک پروژه دانشگاهی قصد طراحی نوعی ربات آزمایشگاهی را دارید. این ربات چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد تا مورد تایید استادتان قرار بگیرد؟ می‌تواند یک ربات تعقیب خط ساده با یک مدار ساده باشد یا باید یک بازوی صنعتی پیشرفته برای جابجایی یک وزنه‌ی یک کیلویی باشد. در قدم اول هدف و محصول نهایی که قصد طراحی و یا ساخت آن را دارید کاملا شفاف برای خود تعریف کنید.


برای دریافت اطلاعات در خصوص خدمات طراحی مدار کلیک کنید.


#قدم دوم؛ مشخص کردن مسیر رسیدن به هدف

طراحی شماتیک مدار-مرصاپس از روشن شدن هدف اصلی نوبت به روشن کردن مسیر رسیدن به هدف است. پیشنهاد ما ترسیم یک نمودار از شمای کلی طرح است.

به مثال ربات‌مان برگردیم؛ شما می‌خواهید یک ربات بسازید. برای ساخت این ربات نیاز به یک موتور و درایور آن دارید تا آن را کنترل کنید. برای تصمیم‌گیری و فرماندهی ربات می‌توانید از یک میکروکنترلر  استفاده کنید. تمام قطعات را در نمودارمان تعریف می‌کنید.


#قدم سوم؛ مشخص کردن وسیله‌ی رسیدن به هدف

این مرحله به نوعی طراحی شماتیک مدار کلی شماست. شما باید تمام اجزایی که در پروژه‌تان به‌کار می‌رود را در یک بلوک دیاگرام و با توجه به اولویت زمانی هر کدام مشخص کنید.

در پروژه‌ی ربات این می‌تواند شامل لیست تمام قطعات الکترونیکی و مکانیکی باشد که در مدار به‌کار برده می‌شود. شماتیک و نقشه‌هایی که برای طراحی اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز باید پیوست بلوک دیاگرام شما شود.


#قدم چهارم؛ دست به‌کار شوید

طراحی شماتیک مدار-مرصا الکترونیکدر این مرحله با انتخاب یک بخش از بلوک دیاگرامی که در مرحله‌ی قبل تکمیل کردید؛ ساخت پروژه را استارت بزنید.

در پروژه‌ی ربات این مرحله را می‌توانید با درایور موتور آغاز کنید. شاید منطقی‌تر این باشد که از یک درایو آماده برای پروژه‌تان استفاده کنید.

درنظر داشته باشید که طراحی درایور موتور dc نیازمند تجربه‌ طراحی برد الکترونیکی است و به عنوان یک مبتدی شاید کار آسانی نباشد.


# قدم پنجم؛ طراحی شماتیک مدار و اجزای مکانیکی

طراحی شماتیک مدار

مسلما بخش‌هایی از پروژه را باید خودتان طراحی کنید. این طراحی می‌تواند شامل بخش الکترونیکی پروژه باشد که باید با طراحی شماتیک مدار پروژه را استارت بزنید. پس از تکمیل شماتیک باید قطعات را انتخاب کرده و شروع به طراحی بردتان کنید.

پس از تکمیل طراحی بخش‌های الکترونیکی پروژه به سراغ طراحی قسمت های مکانیکی بروید. طرح‌های سه بعدی قطعات مختلف را شبیه‌سازی کنید. بهتر است در این مرحله بردهای الکترونیکی را نیز با دقت در طراحی‌تان وارد کنید.


# قدم ششم؛ ساخت پروژه

پس از تکمیل پروسه‌ی طراحی باید هر بخشی را که طراحی کرده‌اید بسازید. پروسه‌ی ساخت بردهای الکترونیکی شامل چاپ pcb، خرید قطعات و مونتاژ قطعات است. برای تکمیل پروژه؛ پس از انتخاب جنس قطعات مکانیکی و آماده سازی هر قطعه به اسمبل قطعات می‌پردازیم. تا ربات آماده‌ی تست و ارزیابی عملکرد شود.


جهت کسب اطلاعات در مورد  طراحی و تولید بردهای الکترونیکی کلیک کنید.


contact mersaخدمات طراحی شماتیک مدار مرصا

شرکت مرصا با تکیه بر دانش و پشتکار تیم مهندسی خود توانسته از پس طراحی پیچیده‌ترین پروژه‌های الکترونیکی برآید. چنانچه شما نیز قصد طراحی یا تولید یک محصول الکترونیکی را دارید هر چهقدر پیچیده؛ می‌توانید ایده‌های خود را با طراحان مرصا در میان بگذارید تا ایده‌هایتان در کمترین زمان ممکن عملی شوند. با ما تماس بگیرید.


 

 

در حال حاضر به عنوان مدیر تولید خط چاپ و مونتاژ در کارخانه مرصا فعالیت می کنم. مدرک کارشناسی رو در رشته مهندسی رباتیک از دانشگاه صنعتی شاهرود گرفتم و ارشد رو در رشته مدیریت در دانشگاه تهران ادامه دادم. از سال 1396 رسما فعالیتم رو در شرکت مرصا شروع کردم و تجربیات و مطالعات شخصیم رو به اشتراک می گذارم.