طراحی بردهای الکترونیکی برای مبتدیان
طراحی بردهای الکترونیکی
چنانچه شما یک طراح حرفهای هستید و اقدام به طراحی بردهای الکترونیکی متنوعی کردهاید خوب میدانید که قدم بعدی ارسال فایل تولید برای یک شرکت چاپ pcb است. اما شاید تسلط کافی برای طراحی برد الکترونیکی را ندارید. در این صورت اگر علاقهمند به یادگیری هستید میتوانید با کمی تلاش به آن مرحله برسید. ما در این مقاله به بیان مراحل طراحی یک برد میپردازیم.
برای کسب اطلاع از خدمات طراحی برد الکترونیکی مرصا کلیک کنید
قدم اول؛ طراحی شماتیک
اولین گام برای استارت یک پروژه الکترونیکی اطلاع دقیق از خواستهتان است. قبل از شروع انتخاب قطعات، طراحی تــِرکها و پدها، باید بدانید که چه مداری را میخواهید طراحی کنید. برای رسیدن به این هدف باید قبل از طراحی مدار، شماتیکی از مدار مدنظر خود روی کاغذ ترسیم کنید. سپس شماتیک مدار خود را با کمک یک نرمافزار تست کنید. چنانچه به تغییرات نیاز دارد تا جای ممکن در این مرحله اصلاحات را اعمال کنید.
قدم دوم؛ طراحی بردهای الکترونیکی
پس از تکمیل طراحی شماتیک مدار حالا نوبت به طراحی بردتان است. کافیست تنها یکبار امتحان کنید تا شما هم به این نتیجه برسید که طراحی بردهای الکترونیکی یک هنر است. که مثل هر هنر دیگری نیازمند صرف زمان است. هرچه زمان بیشتری در این مرحله صرف شود در نهایت نتیجهای خارقالعادهتر بدست میآید. البته فراموش نکنید که رعایت اصول طراحی مهمترین عاملی است که میتوانید یک طراحی بینقص را فراهم آورد.
نرمافزار مهمترین ابزار طراحی برد الکترونیکی است. نرمافزارهای فراوانی در دنیا وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید طراحی برد خود را انجام دهید. از معروفترین نرمافزارهای طراحی میتوان به آلتیوم، Eagle، PADS و … اشاره کرد.
برای آشنایی بیشتر با انواع نرمافزارهای طراحی برد الکترونیکی کلیک کنید.
قدم سوم؛ اعمال محدودیتهای طراحی
اگرچه این گام پس از مرحلهی طراحی برد مطرح میشود اما درنظر داشته باشید که قدم سوم باید به طور همرمان با قدم دوم انجام گیرد. در بسیاری از تجهیزات الکترونیکی برد الکترونیکی داخل یک قاب پلاستیکی قرار میگیرد.
اگر پروژهی شما قاب خاصی دارد؛ این قاب ممکن است محدودیتهایی برای طراحیتان ایجاد کند مثلا محل قرارگیری led یا کلیدها روی قاب مشخص است و باید در طراحی شما نیز در همان محل قرار گیرد. ممکن است این قاب برای شما محدودیتهای ابعادی ایجاد کند در این حالت نیز باید به سراغ چندلایه کردن برد یا عدم استفاده از قطعات بلند بروید.
از مواردی که میتواند برای شما محدودیت ایجاد کند استانداردهای تولیدکنندهتان است. ضخامت تــِرکها، قطر سوراخها، چیدمان قطعات و … از مواردی هستند که ممکن است در توان تولیدکننده مدنظرتان نباشد. پس حتما با یک تماس از استانداردهای تولیدکنندهتان اطلاع کامل پیدا کنید تا در آینده به مشکل نخورید.
قدم چهارم؛ تولید برد نمونه
پس از تکمیل پروسهی طراحی حالا به مرحلهی نمونهسازی رسیدهاید. در این مرحله باید یک نمونه از بردی که طراحی کردهاید را چاپ کنید تا بتوانید آنرا تست کنید. پیشنهاد میکنیم برای صرفهجویی در هزینههای اولیه بردتان را بدون چاپ محافظ (یا چاپ سبز) و راهنما سفارش دهید. در این حالت هم زمان تولید کاهش پیدا می کند و هم هزینههای اولیه مثل فوتوپلات کسر میشود.
برونسپاری طراحی بردهای پیچیدهتر
ما در این مقاله سعی کردیم تا بخشی از مراحل طراحی را به طور مختصر شرح دهیم. مسلما برای هر علاقهمند به طراحی برد الکترونیکی روشهای آموزش متعددی وجود دارد اما این را در نظر داشته باشید که طراحی برد علاوه بر علاقه نیازمند تجربه و مهارت نیز میباشد. در نتیجه طراحی بردهای پیچیدهتر سالها تجربه را میطلبد تا مانع از خسارتهای بعدی در مرحلهی تولید انبوه شود.
خدمات طراحی بردهای الکترونیکی مرصا
شرکت مرصا با بهرهگیری از دانش و تجربهی مهندسان جوان خود پروژههای متنوعی از بردهای الکترونیکی را طراحی کرده و به تولید رساندهاند.
اگر شما هم تصمیم به تولید یک محصول پیشرفتهی الکترونیکی دارید و بهدنبال یک شرکت باتجربه در این زمینه هستید؛ میتوانید روی ما حساب کنید. تیم طراحی مرصا پروژههای مختلفی در حوزههای مصرفی و صنعتی انجام دادهاند که به انبوهسازی نیز رسیدهاند. با ما تماس بگیرید.