انتخاب رگولاتور در طراحی برد الکترونیکی

انتخاب رگولاتور در طراحی برد الکترونیکی

انتخاب رگولاتور های ولتاژ در طراحی برد الکترونیکی، به بخش جدا نشدنی در تمام طراحی ها تبدیل شده است. شاید تا کنون خیلی از افراد متوجه این مطلب نشده باشند ولی در بیش از 90% محصولات و پروژه های الکترونیکی، برای عملکرد صحیح طراحی به رگولاتور ولتاژ نیاز است.  همین امر باعث شده که رگولاتورها به متداول ترین و در دسترس ترین قطعات الکترونیکی در اغلب کاربردها تبدیل شوند.

اما بعضی اوغات شرایط پیش می آید که در آن شما نمی توانید از رگولاتور مطرحی که در کلاس خود بهترین هستند را به کار ببرید و در واقع نمی توانند نیازمندی پروژه شما را برطرف کنند. خوب شما به سایت های فروش قطعات مراجعه می کنید و تعداد زیادی آی سی رگولاتور پیدا می کنید ولی سردرگمی به سراغ شما خواهد آمد که انتخاب کدام رگولاتور در طراحی برد الکترونیکی شما، انتخاب صحیح و مناسب خواهد بود.

در این مقاله ما خواهیم آموخت که کدام رگولاتور ها متداول ترین و ارزان ترین های گزینه های موجود در بازار می باشند. همچنین پارامترهایی که در طراحی خود باید در نظر داشته باشید را با جزییات کامل مطرح و بررسی می کنیم. در انتهای مطلب نیز به معرفی 10 آی سی رگولاتور خطی جدید خواهیم پرداخت که می توانند گزینه های بسیار مناسبی برای رگولاتور های قدیمی همچون LM7805، LM317، AMS1117 و غیره باشد. برای هر کدام توضیح مختصری ارائه می کنیم تا با آگاهی کامل در طراحی پروژه های الکترونیکی خود از آن ها بهره ببرید.

انتخاب نوع مناسب رگولاتور در طراحی برد الکترونیکی

قبل از انتخاب آی سی رگولاتور ولتاژ باید ابتدایی ترین پارامترهای خود را مشخص کنید. اگر چه پارامتر های حیاتی دیگر نیز وجود دارد ولی برای شروع باید روی سه پارامتر اصلی تمرکز داشت که عبارتند از ولتاژ ورودی، ولتاژ خروجی و جریان بار یا خروجی مورد نیاز.

با دانستن ولتاژ ورودی و ولتاژ خروجی، می توان جریان ورودی و خروجی رو نیز تعیین کرد. با علم به این پارامترها به آسانی می شود توان تلف شده روی رگولاتور را بدست آورد و تعیین کرد که برای کاربرد مورد نظر از چه نوع رگولاتوری باید بهره برد.

صحبت از انتخاب نوع رگولاتور ولتاژ شد، همانطور که قطعاً می دانید دو نوع یا تیپ کلی رگولاتور ولتاژ وجود دارد: رگولاتور های سوئیچینگ و رگولاتور های خطی. برای رگولاتورهای سوئیچینگ دو زیر دسته ی دیگر به نام های Step-up و Step-down وجود دارد. برای درک بهتر به بلوک دیاگرام زیر توجه کنید.

اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

اگر ولتاژ خروجی مطلوب شما از ولتاژ ورودی پایین تر است، اولین انتخاب رگولاتور های خطی هستند زیرا ارزان هستند و به راحتی در بازار یافت می شوند و در بیشتر کاربرد ها این نوع به کار می رود.

اگر ولتاژ خروجی مورد نظر بیشتر از ولتاژ ورودی باشد راهی جز انتخاب رگولاتور سوئیچینگ وجود ندارد. همچنین اگر جریان زیادی در خروجی نیاز دارید یعنی توان تلف شده با رگولاتور های خطی بالا خواهد بود و بهتر از رگولاتور سوئیچینگ بهره ببرید چون بازده بالاتری نسبت به رگولاتورهای خطی دارند.

محاسبه توان و اتلاف حرارتی برای بازده بالاتر

رگولاتورهای خطی ارزان، در دسترس و آسان برای استفاده هستند ولی بزرگترین عیب رگولاتور خطی، اتلاف توان بالای آن است. اگر در طراحی در نظر گرفته نشود برای مثال می تواند باعث تخیله سریع باتری (در کاربردهای که با باتری تغذیه می شوند) شود و یا بیش از حد داغ شود و به صورت دائم آسیب ببیند. برای درک بهتر مطلب اجازه بدید یک مثال عددی را مطرح کنیم:

فرض کنید در یک کاربرد ولتاژ ورودی 12 ولت است و خروجی مورد نیاز 3.3 ولت باشد. اختلاف ولتاژ در این حالت 12V – 3.3V = 8.7V است. حالا با دو سناریو یعنی یکی جریان خروجی 500mA و یکی دیگر با جریان 50mA را در نظر بگیرید.

در حالت اول، رگولاتور باید 8.7V * 0.5A = 4.35W توان را به صورت حرارت تلف کنید و این مقدار برای هر رگولاتور 3.3V خطی بسیار زیاد می باشد.

در حالت دوم، رگولاتور تنها 8.7V * 0.05A = 0.435W توان را باید مدیریت کند که کار بسیار ساده می باشد.

یکی دیگر از کلید هایی که باید به آن توجه داشت با نام مقاومت حرارتی (Thermal resistance) شناخته و با Rth نمایش داده می شود و واحد آن نیز °C/W است. حال قطعاً برای خیلی از شما این سوال پیش آمده است که اصلاً پارامتر Rth چی هست ؟

این پارامتر مشخص می کند که دمای آی سی (نسبت به دمای محیط) به ازای هر وات اتلاف توان چند درجه بالاتر خواهد رفت. ضرب Rth در توان به شما میزان افزایش دمای آی سی نسبت به دما محیط را خواهد داد.

رگولاتورهای LDO (Low Drop-out) در طراحی دستگاه های قابل حمل

همانطور گفته شد بزرگترین ضعف رگولاتور های خطی بازده پایین آنهاست. برای رفع این مشکل رگولاتور های LDO و سوئیچینگ معرفی شدند. همان طور که از اسم آن پیداست LDO ها Drop-out بسیار کمتری دارند و این مطلب در افزایش بازده تاثیرگذار است. توضیح دقیق LDO ها در این مطلب نمی گنجد سعی می کنیم در مقاله ی دیگری در باره آن صحبت کنیم.

ولی شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد ولتاژ Drop-out پایین یعنی چی ؟

برای درک مفهموم ولتاژ Drop-out بگذارید مثالی با رگولاتورهای پر طرف دار سری 78XX مانند آی سی LM7805 یا LM7809 بزنیم. با نگاه به دیتاشیت سری 78 متوجه خواهید شد که حداقل اختلاف ولتاژ مورد نیاز برای عملکرد صحیح این آی سی ها 2 ولت است. یعنی حتما ولتاژ ورودی باید از ولتاژ خروجی 2 ولت بالاتر باشد.

اگر فکر می کنید 2 ولت زیاد نیست اشتباه می کنید. اگر مقدار قابل توجهی جریان از خروجی بگیرید برای مثال بگوییم 500mA، پس با Drop-out 2 ولتی شما باید 1 وات توان را روی رگولاتور تلف کنید و این مقدار اتلاف در اکثر کاربردها زیاد است.

در LDO های جدید که بازده بالایی دارند ولتاژ Drop-out بسیار پایین است می تواند کمتر از 200mV در شرایط بار کامل باشد. این همان عاملی است که باعث می شود LDO ها 10ها برابر جریان بیشتری در خروجی ارائه دهند و اتلاف توانشان هم 10 ها برابر پایین تر باشد. در ادامه مطلب قصد داریم لیستی از این LDO ها را به شما معرفی کنیم.

10 آی سی رگولاتور ولتاژ مدرن

اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

HT7333-A محصول شرکت Holtek Semiconductor

آس سی HT7333-A یک رگولاتور تک چیپ Low Drop-out، بسیار ارزان قیمت و کلاسیک صنعتی است. حداکثر ولتاژ ورودی قابل تحمل 12V و ولتاژ 3.3V در خروجی. تلورانس در ولتاژ خروجی 3% و در حالت بار کامل می تواند تا 250mA را برای مدار تامین کند.

این آی سی در محصولات مختلفی به کار رفته است و بسیار رایج می باشد و نسخه Through-hole آن با پکیچ TO-92 ارائه می شود. نسخه SMD آن نیز وجود دارد و با پکیج کوچک SOT-89 ساخته می شود. دو عدد آخر نشان دهنده ولتاژ خروجی آی سی است. یعنی برای HT7333 ولتاژ خروجی 3.3 ولت است. از این محصول نسخه های متعدد با ولتاژ خروجی متفاوت از 1.8 تا 5 ولت وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر به دیتاشیت قطعه مراجعه کنید.

برای کاربردهای متفاوتی همچون تجهیزات با باتری، میکروکنترلرها و میکرپردازنده ها، ارتباط بی سیم و غیره می توان از این رگولاتور استفاده کرد. قیمت فعلی این آی سی برای یک قطعه حدود 0.49$ و برای یک رول 3000 عددی می تواند تا 0.016$ کاهش پیدا کند.

Part Name: HT7333

Datasheet: HT7333 Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

AP2112K محصول شرکت Diodes Incorporated

AP2112K رگولاتور Ultra-low dropout، با قیمت پایین و کمی مدرن است. ورودی ولتاژ آن می تواند حداکثر 6.5V باشد و خروجی آن روی 3.3 ولت ثابت شده است که با دقت 1.5% ولتاژ را ثابت نگه می دارد. این چیپ می تواند تا جریان 600mA @ 250mV Dropout را مدیریت کند. در داخل خود مدار محافظت در برابر اتصال کوتاه دارد و همچنین یک پایه آن برای فعال و غیر فعال کردن از بیرون، در نظر گرفته شده است.

جریان حالت بی باری (Quiescent current) برای این رگولاتور 55µA است و جریان حالت آماده کار (Standby) تنها 0.01µA می باشد. محدوده دمای کاری این آی سی از -40°C تا +85°C است. AP2112K می تواند به صورت رگولاتور ثانویه در یک سیستم تنظیم کننده ولتاژ دو بخشی، پیکربندی شود. در طیف گسترده ای ولتاژهای خروجی ثابت تولید می شود و در پکیج کوچک SOT23-5 هم موجود است. لطفاً برای اطلاعات بیشتر در مورد این محصول به دیتاشیت آن مراجعه کنید.

کاربردهایی همچون رگولاتور ولتاژ کارآمد، منبع تغذیه برای میکروکنترلرها، منبع تغذیه LCD ها و لپتاپ ها، برای این رگولاتور مناسب می باشد. قیمت حدودی برای یک قطعه 0.47$ است و برای یک رول 3000 عددی می تواند تا 0.098$ برای هر قطعه کاهش پیدا کند.

Part Name: AP2112K

Datasheet: AP2112K Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

NX1117CE محصول شرکت NXP Semiconductors

NX1117CE رگولاتوری استاندارد صنعتی، با قیمت پایین، بسیار در دسترس و با اختلاف متداول ترین رگولاتور LDO موجود در بازار می باشد. تا 20V ولتاژ را در ورودی خود می تواند تحمل کند و ولتاژ 3.3V را در خروجی (برای نسخه 3.3 ولتی) ارائه می دهد. دقت در تنظیم ولتاژ خروجی 1.5% است و می تواند حداکثر 1A @ 500mV Dropout را ارائه دهد.

این رگولاتور به صورت داخلی دارای یک محدود کننده جریان است. همچنین در صورت اتصال کوتاه و بار اضافه به صورت خودکار Shutdown می شود. جریان حالت بی باری آن 10mA و محدوده ی دمای کاری آن از -40°C تا +125°C می باشد.

کاربری های این رگولاتور می تواند شامل این موارد باشد: رگولاتور طبقه دوم بعد از مبدل سوئیچینگ DC-to-DC، رگولاتور خطی بازده بالا، شارژر باتری و غیره. قیمت این آی سی برای یک قطعه 0.37$ و برای رول 3000 عددی در حدود 0.067$ می باشد.

Part Name: NX1117CE

Datasheet: NX1117CE Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

LP2985 محصول شرکت Texas Instruments

LP2985 یک رگولاتور جدید، با قیمت پایین، بدون نیاز به قطعه اضافه و با ولتاژ Dropout بسیار پایین است. در ورودی خود تا 16V را تحمل می کند و (درنسخه 3.3V) در خروجی خود ولتاژ 3.3 ولت را با دقت ±15% ارائه می دهد. این چیپ حداکثر می تواند 150mA @ 280mV Dropout را تامین کند.

در داخل این آی سی مدار محافظت در برابر اتصال کوتاه تعبیه شده و همچنین یک پایه با نام Bypass در اختیار شما قرار می دهد که با اضافه کردن یک خازن 10nF به آن، رگولاتور با نویز بسیار پایین (Ultra-low noise) عمل خواهد کرد.

جریان مصرفی آن در حالت بی باری آن 850µA و در حالت آماده به کار 0.01µA می باشد. محدوده دمای کاری -40°C تا +85°C است و در پکیج بسیار کوچک SOT23-5 ارائه می شود که در مدارات بسیار متراکم نیز براحتی جایگذاری می شود. ابعاد کوچک و ویژگی های این رگولاتور آن را برای کاربرد های بسیار کوچک و به عنوان دومین رگولاتور بعد از رگولاتور سوئیچینگ اولیه، بسیار ایده آل کرده است.

در کنار این ویژگی ها با طیف بسیار گسترده از ولتاژ های خروجی ثابت ارائه شده که برای اطلاع از همه آن ها و سایر نیاز های خود بهتر است به دیتاشیت آن مراجعه نمایید. کاربردهایی همچون تجهیزات قابل حمل، دوربین های دیجیتال و فیلم برداری، پخش کننده های موسیقی و غیره را می توان برای این قطعه تعریف کرد.

قیمت تکی این رگولاتور در حدود 0.51$ است و می تواند تا 0.298$ برای هر قطعه در خرید یک رول 3000 عددی کاهش پیدا کند.

Part Name: LP2985

Datasheet: LP2985 Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

MIC29302WU محصول شرکت Microchip

MIC29302WU نیز در کلاس استاندارد صنعتی دسته بندی می شود. قیمت پایین و جریان خروجی بالا جز مزایای این رگولاتور محسوب می شود. حداکثر 26V را به عنوان ورودی می پذیرد و خروجی 3.3V (در نسخه 3.3V) با دقت تضمین شده 1% را برای مدار شما فراهم می کند. این رگولاتور قدرتمند می تواند حداکثر 3A @ 500mV Dropout را برای تغذیه برد الکترونیکی شما تامین نماید.

یک پایه برای فعال یا غیرفعال سازی رگولاتور در نظر گرفته شده. همچنین در پکیج های 5 پایه، یک پایه دیگر هم در دسترس است که برای نسخه قابل تنظیم می تواند برای تنظیم ولتاژ خروجی دلخواه مورد استفاده قرار گیرد و برای نسخه های ولتاژ ثابت به عنوان پایه Status (وضعیت) قابل استفاده است.

جریان مصرفی آن در حالت بی باری 10mA و محدوده دمای کاری آن بین -40°C تا +125°C می باشد. حفاظت های تعبیه شده در این رگولاتور شامل حفاظت در برابر جریان کشی بیش از حد، پلاریته برعکس، دمای بیش از حد و حفاظت در برابر پیک های ولتاژ در زمان قطع و وصل می باشد. با توجه به پکیج های متنوع این تنظیم کننده ولتاژ می تواند به عنوان رگولاتور اولیه در بسیاری از کاربرد ها مورد استفاده قرار گیرد. MIC29302 در پکیج ها و ولتاژهای خروجی متنوع تولید می شود برای یافتن انتخاب رگولاتور مناسب برای طراحی الکترونیکی خود به اطلاعات موجود در دیتاشیت مراجعه کنید.

مصارف استفاده: رگولاتور پس از مبدل ولتاژ DC-to-DC، تغذیه میکروپردازنده، شارژر باتری، الکترونیک خودرویی و غیره. قیمت برای یک قطعه از این رگولاتور تقریباً 2.14$ و قیمت برای هر قطعه در یک رول 3000 عددی، 1.61$ می باشد.

Part Name: MIC29302WU

Datasheet: MIC29302WU Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

LM1084 محصول شرکت Texas Instruments

LM1084 هم جز کلاس استاندارد صنعتی به حساب می آید. قیمت پایین، جریان دهی بالا، عدم نیاز به قطعات اضافه. ولتاژ ورودی قابل تحمل با توجه به نسخه مورد استفاده بین 25V تا 29V است و در سه ورژن 3.3V، 5V و قابل تنظیم با مقاومت های فیدبک ساخته می شود. ظرفیت جریان دهی این رگولاتور LDO فوق العاده قوی، 5 آمپر است.

در داخل این قطعه یک محدود کننده جریان تعبیه شده که می تواند در صورت جریان کشی بیش از حد یا اتصال کوتاه و افزایش بیش از حد حرارت آی سی آن را خاموش کند (Thermal shutdown).

جریان حالت بی باری 10mA و محدوده ی دمای کاری آن از -40°C تا +125°C می باشد. با توجه به انتخاب های موجود برای پکیج آن می تواند به عنوان رگولاتور اولیه برای بسیاری از کاربرد ها به کار گرفته شود. با مراجعه به دیتاشیت این محصول می توانید از سایر اطلاعات و انواع پکیج های موجود آن مطلع شوید.

این رگولاتور LDO توسط یک شرکت چینی با نام HGSEMI نیز تولید می شود ولی دیتاشیت آن به زبان چینی می باشد. اگر به زبان چینی تسلط داشته باشید می توانید این قطعه را مورد بررسی قرار دهید و به عنوان جایگزین LM1084 مورد استفاده قرار دهید. قیمت در نسخه چینی آن به طرز قابل ملاحظه ای پایین تر است.

موارد استفاده: رگولاتور پس از مبدل DC-to-DC، رگولاتور خطی بازده بالا، شارژر باتری و غیره. قیمت تکی این محصول 2.65$ است و در یک رول 3000 عددی می تواند تا 1.13$ برای هر قطعه می تواند کاهش یابد.

Part Name: LM1084

Datasheet: LM1084 Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

AZ1084C محصول شرکت Diodes Incorporated

AZ1084C هم رگولاتوری استاندارد صنعتی است با قیمتی ارزان و جریان دهی بالا. حداکثر ولتاژ قابل قبول برای ورودی، 13.2V است و خروجی آن 3.3V (در نسخه 3.3V) است که با دقت بالای ±0.015% توسط رگولاتور کنترل می شود. AZ1084C حداکثر می تواند جریان 5A @ 1.35V Dropout را در خروجی خود ارائه دهد.

از ویژگی هایی که این مدار مجتمع در خود جای داده می توان به محدود کننده جریان در کنار خاموش کننده در اثر حرارت بالا (Thermal shutdown) در حالت های اتصال کوتاه و جریان کشی بیش از حد، اشاره کرد. جریان بی باری 10mA و دمای کاری بین -40°C تا +125°C از سایر ویژگی های این رگولاتور LDO می باشد. AZ1084C در پکیج های مختلف ساخته می شود و به همید دلیل می تواند به عنوان رگولاتور اولیه مورد استفاده قرار گیرد. اگر برای ساخت پروژه الکترونیکی خود به پکیج یا ولتاژ خروجی متفاوتی نیاز دارید به دیتاشیت این محصول رجوع کنید چون انتخاب های زیادی را در اختیار شما قرار می دهد.

از این تنظیم کننده ولتاژ می تواند برای رگولاتور پس از مبدل ولتاژ DC-to-DC، تغذیه میکروپردازنده، شارژر باتری، کامپیوتر های رومیزی، RISC و تغذیه پردازنده های تعبیه شده و غیره بهره برد. قیمت برای یک عدد از این محصول 0.50$ است که برای یک رول 3000 عددی تا 0.167$ برای هر عدد افت کند.

باید ذکر کنیم که تولید کننده این قطعه نه مانند شرکت بزرگی مثل Texas Instruments است نه مانند شرکت های چینی که تنها محصولات خود را با دیتاشیت چینی تولید می کنند. این محصول ساخت شرکت معتبر Diodes Incorporated است که می توانید با چشمان بسته به محصولاتش اعتماد کنید و در کنار آن با قیمت بسیار مناسب ارائه می شود.

Part Name: AZ1084C

Datasheet: AZ1084C Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

LT1085 محصول شرکت Linear Technologies

LT1085 یک رگولاتور LDO جریان بالا است که در دسته استاندارد صنعتی قرار می گیرد و قیمت مناسبی دارد. در ورودی خود می تواند تا 30V را به عنوان ورودی تحمل کند و در دو نسخه ولتاژ ثابت و قابل تنظیم تولید می شود. دقت خروجی این تنظیم کننده ولتاژ نیز در مرتبه ±0.015% است که در کنار توان خروجی فوق العاده بالای 7.5A @ 1V Dropout قرار گرفته است.

مصرف در حالت بی باری تنها 10µA می باشد و بیشترین محدوده دمای کاری آن نیز از -40°C تا +150°C است که بسته به نوع پکیج آن متغیر خواهد بود. سیستم های حفاطتی تعبیه شده شامل حفاظت در برابر جریان بیش از حد، پلاریته برعکس، دمای بیش از حد و پیک ها مثبت و منفی در زمان روشن و خاموش شدن می باشد. این محصول نیز با توجه به تنوع پکیج می تواند به عنوان رگولاتور اولیه در مدار مورد استفاده قرار گیرد. برای اطلاع از مشخصات پکیج های مختلف و سایر ولتاژهای خروجی به دیتاشیت این رگولاتور مراجعه بفرمایید.

از این قطعه در کاربردهای مختلفی همچون رگولاتور پس از مبدل ولتاژ DC-to-DC، رگولاتور LDO بازده بالا، باتری شارژر، رگولاتور جریان ثابت و غیره بهره برد. قیمت یک قطعه ی این آی سی 0.50$ است که با خرید یک رول 3000 عددی می تواند تا 0.167$ برای هر قطعه کاهش یابد.

Part Name: LT1085

Datasheet: LT1085 Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

BA3258HFP محصول شرکت Rohom Semiconductors

BA3258HFP مانند موارد اخیر یک رگولاتور LDO استاندارد صنعتی، ارزان قیمت و بدون نیاز به قطعه اضافه است ولی با این تفاوت که می تواند دو خروجی با ولتاژ متفاوت به شما ارائه دهد. حداکثر ولتاژ ورودی برای این قطعه 14 ولت است و دارای دو سطح ولتاژ خروجی (Dual output stage) می باشد که در نسخه مذکور نمایش داده شده است. یعنی از یک ورودی، دو ولتاژ تنظیم شده ی 3.3V و 1.5V را برای شما فراهم می کند.

این محصول با پکیج HRP5 یک رگولاتور که از لحاظ فضای روی برد الکترونیکی بسیار کارآمد است و جای کمی اشغال می کند. جریان در وضعیت بی باری 10mA و محدوده ی دمای کاری از -40°C تا +125°C آن است. این محصول در پکیج ها و ولتاژهای خروجی مختلف ارائه می شود برای دریافت همه اطلاعات مرتبط با آن به دیتاشیت محصول مراجعه کنید.

کاربردهای این رگولاتور می تواند شامل FPD ها، تلویزیون ها، DSP ها و غیره باشد. قیمت تکی این محصول 0.57$ و قیمت تعداد آن برای یک رول 3000 عددی 0.38$ خواهد بود.

Part Name: BA3258HFP

Datasheet: BA3258HFP Datasheet


اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک

HMC1060LP3E محصول شرکت Analog Devices

HMC1060LP3E در کلاس رگولاتور های استاندارد صنعتی است که دارای چند ولتاژ خروجی متفاوت می باشد که نیاز به قطعه اضافه ندارد و جریان خروجی قابل ملاحظه ای دارد. در ورودی خود حداکثر تا 5.6V را می تواند تحمل کند ولی چهار کانال خروجی ولتاژ قابل برنامه ریزی در اختیار شما قرار می دهد. نام کانال های خروجی با VR1 تا VR4 مشخص شده اند و می توانند خروجی بین 1.8 تا 5.2 ولت را ارائه دهند. برای کانال VR1 حداکثر جریان خروجی 100mA و برای کانال VR2 و VR3 حداکثر جریان 50mA و در نهایت برای کانال VR4 که بیشترین خروجی جریان را دارد 300mA است.

این محصول گرون ترین مورد در کل لیست ارائه شده است و ویژگی های منحصر بفردی همچون خروجی متناسب با دما (PTAT)، عملکرد با نویز فوق العاده پایین می باشد. در دیتاشیت این رگولاتور گفته شده ولتاژ تغذیه متناسب با دما به گونه ای میزان می کند که حذف نویز و توان خروجی حداکثر شود.

درون این قطعه ویژگی های همچون محدود کننده جریان، خاموش شدن در اثر حرارت در شرایط اتصال کوتاه و اضافه بار دیده شده و می تواند در محدوده دمایی -40°C تا +125°C کار کند. برای سایر گزینه های پکیج و اطلاعات به دیتاشیت محصول رجوع کنید.

این رگولاتور LDO فوق العاده می تواند در کاربرد هایی همچون تغذیه مدارات RF & Mixed-Signal، مولد های فرکانس نویز پایین (PLL، VCO، PLL with Integrated VCO) و غیره بکار رود. قیمت یک عدد از این محصول 9.435682$ و برای یک رول 3000 عددی حداکثر تا 7.388182$ برای هر قطعه کاهش پیدا می کند.

Part Name: HMC1060LP3E

Datasheet: HMC1060LP3E Datasheet

 

برای انتخاب رگولاتور در طراحی برد الکترونیکی خود حتماً به شرکت سازنده توجه کنید زیرا برخی از پارامترها وابسته به شرکت سازنده می تواند تفاوت زیادی داشته باشد.

طراحی برد الکترونیکی در مرصا

شرکت مرصا ارائه کننده خدمات PCBA است و فراهم کردن خدمات طراحی، چاپ و مونتاژ بردهای الکترونیکی برای شما صنعت گران عزیز را وظیفه خود می دانیم. در مرصا با تیمی خلاق و مختصص آماده ارائه هر گونه خدمات طراحی برد و مدارات الکترونیکی به شما عزیزان هستیم. از تمام تجربه خود در طراحی های شما استفاده خواهیم کرد تا بهینه ترین و قدتمندترین تجهیزات را در اختیار شما قرار دهیم. بر روی لینک زیر کلیک کنید و سفارش برد الکترونیکی خود را به ما بسپارید.

اتنخاب رگولاتور, انتخاب قطعه, سفارش برد الکترونیکی, سفارش طراحی, سفارش طراحی برد, طراحی PCB, طراحی الکترونیک, طراحی برد, طراحی برد الکترونیکی, نکات طراحی الکترونیک


منبع:

https://components101.com/articles/how-to-select-right-voltage-regulator-ic-for-your-design