آموزش مونتاژ قطعات smd
شاید از نظر یک تازه کار آموزش مونتاژ قطعات smd و ورود به دنیای الکترونیک بسیار سخت و ترسناک بنظر بیاید. طبیعی است این شک در شما ایجاد شود که آیا روش مونتاژ smd را میدانید و به درستی میتوانید این قطعات را روی بردتان مونتاژ کنید یا خیر. اصطلاح SMD مخفف عبارت Surface-Mount-Device برخلاف بسیاری از اصطلاحات گیجکننده فنی به معنای اتصال سطحی قطعات است که به درستی گویای ویژگی این نوع از قطعات الکترونیکی است.در ادامه به آموزش مونتاژ قطعات smd خواهیم پرداخت.
دلایل استفاده از قطعات smd
همواره پیشرفت تکنولوژی در راستای بهبود و تسهیل شرایط انسانها انجام میگیرد. قطعات smd نیز که از نشانههای پیشرفت تکنوژی در دنیای الکترونیک هستند؛ از مزایایی برخوردارند که مهمترین آن اشغال کمترین فضای ممکن به نسبت قطعات dip است. در نتیجه امروزه در ساخت اکثر بردهای پیشرفته قطعات smd استفاده میشوند.
از دیگر مزایای این قطعات، پیشرفت تکنولوژی مونتاژ آنها معروف به SMT میباشد. با استفاده از این تکنولوژی مونتاژ قطعات به صورت اتومات و توسط ربات انجام میگیرد. با کمک این تکنولوژی سرعت تولید بردهای الکترونیکی در تیراژهای بالا به شدت افزایش یافته و این افزایش منجر به کاهش هزینههای تولید این نوع محصولات شده است.
شناخت انواع قطعات smd
یکی از پرکاربردترین انواع قطعات SMD، مقاومت و خازن است. این قطعات با ابعاد استاندارد در بازار موجود هستند. اگر قصد استفاده از این قطعات را دارید بهتر است نسبت به انواع آن آشنایی داشته باشید.
پیشنهاد میشود اولین باری که میخواهید از قطعات smd در برد خود استفاده کنید پکیج 1206 را انتخاب کنید. زیرا مونتاژ این نوع قطعات سادهتر از سایر انواع آن است. زمانی که احساس کردید در مونتاژ قطعات smd مهارت لازم را کسب کردهاید میتوانید از پکیجهای مختلف مثل 0603، 0402، 0805 و… استفاده کنید. علت این نوع نامگذاری به دلیل ابعاد هر قطعه است. برای مثال پکیج 0805 دارای ابعاد آن “0.08 در “0.05 اینچ معادل 2mm در 1.25mm است.
روش مونتاژ smd دستی
اگرچه قطعات SMD بیشتر از طریق دستگاه و به صورت اتومات مونتاژ میشوند اما طبیعی است که در ابتدای طراحی یک برد و در مرحلهی نمونه ساری یا برای تعویض یک قطعه گاهی نیاز به مونتاژ دستی داشته باشید. مونتاژ دستی این قطعات از دو طریق هویه یا اوون مادون قرمز قابل انجام است؛
در روش اول؛ با استفاده از سیم لحیم و هویه ابتدا روی هر پد کمی قلع ریخته و سپس قطعات را روی هر پد نگه داشته و هویه را به قلع بگیرید تا قطعه ذوب شده و قطعه به برد شود.
در روش دوم؛ با استفاده از یک شابلون که پدهای قطعات روی آن سوراخ کاری شده باشد پدها را آغشته به خمیر قلع میکنید. سپس قطعات را روی برد چیدمان کرده و بردها را داخل اوون قرار میدهید تا خمیر قلع ذوب شود و قطعات روی برد بچسبد. این روش حرفهایتر مونتاز این نوع از بردهای الکترونیکی است.
جهت آموزش روش صحیح مونتاژ دستی قطعات SMD کلیک کنید.
خدمات مونتاژ شرکت مرصا
بهترین روش برای مونتاژ بردهای الکترونیکی در تیراژ بالا استفاده از تکنولوژی SMT است. شرکت مرصا با بهرهگیری از جدیدترین تجهیزات تولید بردهای الکترونیکی، انواع بردها را در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت تولید و مونتاژ میکند. برای کسب اطلاع از هزینههای خدمات مونتاژ برد شرکت مرصا کافی است با همکاران واحد فنی مرصا ارتباط برقرار کنید و سفارش مونتاژ خود را ثبت نمایید.
در حال حاضر به عنوان مدیر تولید خط چاپ و مونتاژ در کارخانه مرصا فعالیت می کنم. مدرک کارشناسی رو در رشته مهندسی رباتیک از دانشگاه صنعتی شاهرود گرفتم و ارشد رو در رشته مدیریت در دانشگاه تهران ادامه دادم. از سال 1396 رسما فعالیتم رو در شرکت مرصا شروع کردم و تجربیات و مطالعات شخصیم رو به اشتراک می گذارم.