آموزش طراحی برد PCB با نرم افزار EasyEDA

یکی از ابزار های رایگان و قدرتمند که به صورت آنلاین نیز در دسترس است، ابزار EasyEDA  نام دارد. آموزش پروژه محور طراحی PCB با EasyEDA شامل دانلود، تنظیمات اولیه، رسم شماتیک و طراحی PCB  است و در نهایت مولتی ویبراتور آستابل خواهیم داشت. معرفی ن…
تفاوت میکروکنترلر avr با arm

تفاوت میکروکنترلر AVR با Arm به همراه مزایا و معایب

تفاوت میکروکنترلر avr با arm چیست؟ میکروکنترلر نوعی تراشه است که روی برد مدار چاپی نصب می شود و قابلیت برنامه نویسی دارد. دو نوع میکروکنترلر AVR و ARM وجود دارد که به مقایسه و بررسی هریک می پردازیم. برای انتخاب بهترین میکروکنترلر باید مزایا و معایب…
نقشه خوانی بردهای الکترونیکی

نقشه خوانی بردهای الکترونیکی (روش های خواندن شماتیک مدار)

نقشه خوانی بردهای الکترونیکی به معنی شناخت عناصر مدار و شیوه اتصال آن‌ ها است. درک شماتیک قطعات الکترونیکی از مباحث اولیه و مهم در مهندسی الکترونیک به شمار می رود این مهارت در پیاده‌ سازی انواع پروژه و ارائه خدمات مونتاژ برد الکترونیکی بسیار پرکاربر…
سنسور یخچال چیست

سنسور یخچال چیست؟ علت خرابی سنسور یخچال

,
سنسور یخچال قطعه ای است که دما و رطوبت داخلی یخچال و محیط خارجی را اندازه گیری می کند تا پس از ارسال آن به برد الکتریکی تعبیه شده در سیستم یخچال، دمای مورد نظر روی صفحه نمایشگر نشان داده شود. سنسور یخچال از مهم ترین قطعات این دستگاه است و خرابی ا…
تفاوت میکروکنترلر و میکروپروسسور

آشنایی با 5 تفاوت میکروکنترلر و میکروپروسسور

تفاوت میکروکنترلر و میکروپروسسور، موضوعی ابتدایی ولی مهم در مهندسی الکترونیک است. میکروپروسسور (ریز پردازنده)، عنصری پردازشی و میکروکنترلر (ریز کنترلگر)، عنصری کنترلی در برد مدار چاپی است. این دو از نظر اجزاء جانبی، سرعت پردازشی و توان مصرفی فرق دارند، که…
7 نوع تست و پایش در طول ساخت و مونتاژ PCB

7 نوع تست و پایش در طول ساخت و مونتاژ PCB

, ,
7 نوع تست و پایش در طول ساخت و مونتاژ PCB همانطور که میدانید فرایند تولید PCB و مونتاژ دارای مراحل متعدد است و عوامل مختلفی بر آن تاثیر میگذارد که همین سبب افزایش احتمال خطا در فرآیند تولید میشود. به این منظور روش های مختلفی وجود دارد که میتوان تا…
دیود زنر چیست

دیود زنر چیست و چه کاربردی دارد (عملکرد و کار اصلی)

دیود زنر چیست و چه کاربردی دارد؟ اگر به حوزه برق و مدارهای الکتریکی علاقمند باشید حتما نام این قطعه به گوشتان خورده است. دیودها به عنوان قطعات یکسو کننده جریان شناخته می شوند. اما زنر دیودها قطعاتی هستند که تنها با این عنوان شناخته نمی شوند. دی…
10 نکته برای مونتاژ دستی قطعات الکترونیکی

10 نکته برای مونتاژ دستی قطعات الکترونیکی

10 نکته برای مونتاژ دستی مونتاژ قطعات الکترونیکی یکی از کار هایی است که در زمینه الکترونیک از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با حداکثر دقت و صحت انجام شود تا مدارات عملکرد درستی از خود داشته باشند. به همین منظور ما در این مقاله قصد داریم تا…
تریستور چیست

 تریستور چیست؟ نحوه عملکرد، کاربرد و انواع آن

,
تریستور چیست و چه کاربردی در الکترونیک صنعتی دارد؟ Thyristor یک قطعه الکترونیک نیمه هادی است که ساختاری از جنس سیلیکون و متشکل از چهار لایه P و N دارد. این قطعه در طراحی بردها و مونتاژ برد الکترونیکی کاربرد جهت تنظیم و کنترل قدرت مورد استفاده ق…
معرفی نرم افزار های طراحی PCB

معرفی نرم افزار طراحی pcb (نرم افزار طراحی مدار چاپی)

,
بهترین و کامل ترین و تخصصی ترین نرم افزار طراحی pcb، نرم افزار Altium Designer است. البته نرم افزار های دیگری مثل Proteus ، Eagle ، EasyEDA ، Kicad و.... وجود دارند که عملکرد خوبی هم دارند، اما هنوز نمیتوان گفت که توانایی رقابت با التیوم دی…
پتانسیومتر چیست

پتانسیومتر چیست؟ (معرفی کاربرد، انواع و طرز کار)

,
پتانسیومتر چیست و چه کاربردی دارد؟ با یک نگاه اجمالی به دور و اطراف، دستگاه های الکترونیکی متعددی را مشاهده می کنیم. هر یک از این دستگاه ها از بردهای الکترونیکی با قطعاتی فراوان تشکیل شده اند. پتانسیومتر یکی از قطعاتی است که در مونتاژ برد الکترو…
کلید های میانبر در محیط شماتیک آلتیوم دیزاینر

کلید های میانبر در محیط شماتیک آلتیوم دیزاینر (قسمت 2)

کلید های میانبر در محیط شماتیک آلتیوم دیزاینر به قسمت دوم از سری مقالات آموزش تصویری کلید های میانبر در محیط شماتیک آلتیوم دیزاینر خوش آمدید. همانطور که در بخش قبلی به آن اشاره شد ، نرم افزار آلتیوم دیزاینر یکی از محبوب ترین و پر طرفدار ترین…
کلید های میانبر در محیط شماتیک آلتیوم دیزاینر قسمت1

کلید های میانبر در محیط شماتیک آلتیوم دیزاینر (قسمت 1)

کلید های میانبر در محیط شماتیک آلتیوم دیزاینر بی شک اکثر کسانی که در زمینه الکترونیک فعالیت دارند با نرم افزار Altium Designer  آشنا هستند . در ادامه این مقاله قصد داریم تا کلید های میانبر در محیط شماتیک این نرم افزار را مورد بررسی قرار دهیم . …
برش V-CUT چیست؟

برش V-CUT چیست؟

,
فناوری روز به روز در حال پیشرفت است و این مساله در تولید برد مدارچاپی (Printed Circuit Board) یا PCB هم صدق می کند. برش V-CUT یکی از فناوری های تولید برد مدارچاپی است، که خطوطی را در دو قسمت بیرونی PCB ایجاد میکند. اصلی ترین دلیل استفاده از برش…
مهندسی معکوس

مهندسی معکوس برد PCB و فرق آن با کپی کردن PCB

,
شاید امروزه کلمه مهندسی معکوس زیاد به گوشتان خورده باشد . اما می دانید منظور از مهندسی معکوس برد چیست؟ در زبان فارسی مهندسی معکوس یعنی عملی که نتیجه آن باعث کشف اصول تکنولوژی یک دستگاه، شی یا یک سیستم است که از طریق تجزیه و تحلیل ساختار و عمل…
چاپ PCB با لمینت حساس به نور

چاپ برد مدارچاپی (PCB) با لمینت حساس به نور

اگر در زمینه برق و الکترونیک فعالیت داشته باشید ، حتما به اهمیت استفاده از PCB پی بردید. تولید و به اصطلاح چاپ این مدار چاپی با روش های مختلفی انجام میشود ، که ما قصد داریم در این مقاله به طور کامل روش چاپ PCB با لمینت حساس به نور را بررسی کنیم. ابتدا…