سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی

, ,
سرمایه ی مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی

متاسفانه اغلب تولیدکنندگانی که سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی را در اختیار دارند هزینه های لازم برای طراحی، نمونه سازی و تولید محصول جدید خود را دست کم می گیرند و در محاسبات اولیه ی امکان سنجی محصول جدید دقت لازم را به خرج نمی دهند. این یکی از دلایل اصلی شکست بسیاری از محصولات جدید الکترونیکی در بازار است.

ما در این مقاله به دنبال بررسی تمام هزینه های یک محصول جدید الکترونیکی؛ از زمانی که به عنوان یک ایده در ذهن شما مطرح می شوند؛ تا زمانی که تبدیل به یک محصول آماده در بازار می شوند هستیم. این مقاله شامل بخش های کلی از هزینه های تولید یک محصول الکترونیکی جدید است که هر بخش به صورت کامل در مقاله ای جداگانه تشریح شده و در انتهای هر قسمت می توانید آنرا مطالعه فرمایید.

 

تولیدی لوازم الکترونیکی


بررسی هزینه های تولید لوازم الکترونیکی

میزان سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی با توجه به پیچیدگی محصول، ممکن است به میلیون ها تومان نیز برسد و هزینه های تولید یک محصول الکترونیکی بسیار متنوع و متغیر است. مثلا شرکت آیفون هزینه ی طراحی، نمونه سازی و تولید گوشی های اپل را 150میلیون دلار برآورد کرده بود. خوشبختانه  بسیاری از محصولات الکترونیکی تا این حد پیچیده و گران قیمت نیستند.

به هیچ وجه محاسبه دقیق هزینه های تولید محصول جدیدتان را سرسری نگیرید، و یا بدتر اینکه این هزینه ها را کلا نادیده بگیرید. برای موفقیت در بازار بسیار ضروری است که از هزینه های طراحی، نمونه سازی و تولید آگاهی کامل داشته باشید. بدون برآورد دقیق این هزینه ها؛ یا قبل از اتمام پروسه تولید سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی تان را به اتمام می رسانید، یا در انتهای راه محصولی دارید که حداقل سودآوری را برای شما خواهد داشت.

بیشتر تولید کنندگان تنها هزینه ی طراحی و نمونه سازی محصول را، به عنوان مشکل مالی پیش روی خود می بینند. در حالیکه این تنها مشکل مالی پیش روی شما نیست و تمامی هزینه ها، ازمرحله ی طراحی و نمونه سازی اولیه، تا تولید انبوه محصول الکترونیکی آماده ارائه به بازار، ممکن است به عنوان مشکل پیش روی مسیر حرکتتان باشد.

در این بررسی ها هزینه ی تولید اهمیت بیشتری پیدا می کند زیرا مشخص کننده سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی، میزان سود و قیمت نهایی محصول شما است.از طرفی طراحی و نمونه سازی مرحله کوتاه و گذرایی از پروسه کاری شماست؛ در حالیکه تولید، مرحله ای است که دائما با آن سروکار خواهید داشت.


قسمت اول؛ هزینه های طراحی

 

هزینه های طراحی را می توان برای هر محصول الکترونیکی به سه بخش تقسیم کرد؛

بخش های الکترونیکی محصول:

  • شامل طراحی شماتیک و PCB مدار و هزینه های آزمون و خطا در تست نمونه اولیه

اجزای مکانیکی و پلاستیکی محصول:

  • طراحی قاب به کمک نرم افزار های CAD و ساخت نمونه به کمک پرینتر سه بعدی

بسته بندی:

  • یکی از مهم ترین بخش های طراحی محصول است که خیلی ها نادیده میگیرند.

میخواهید بررسی کنید هزینه های طراحی و تولید نمونه اولیه محصول چقدر خواهد شد؟ این مقاله را دنبال کنید:

برآورد ریز هزینه های طراحی محصول: ادامه مطلب …

سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی وقیمت


قسمت دوم؛ هزینه های پیش تولید

پس از اتمام فرآیند طراحی و نمونه سازی؛ نوبت به برآورد سرمایه اولیه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی می رسد. این مرحله قدم بزرگی برای ورود به مرحله تولید انبوه بوده و یکی از مهم ترین بخش هایی است که به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شود. سرمایه گذاری های اولیه می تواند شامل هزینه تولید قالب تزریق پلاستیک، هزینه تامین ماشین آلات و … باشد.

بیشتر بخوانید: 

هزینه ی تولید قاب پلاستیکی مدار های الکترونیک چقدر است؟

قیمت طراحی و تولید قالب تزریق پلاستیک


قسمت سوم؛ هزینه های تولید نهایی

شکی نیست که مواد اولیه مورد استفاده در پروسه تولید محصول بیشترین سهم از سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی را به خود اختصاص می دهند در این بخش  اطلاعاتی در خصوص میزان هزینه هایی که باید انجام شود، میزان فروشی که می توانید داشته باشید و میزان سودی که محصول جدید شما برایتان به ارمغان می آورد ارائه خواهیم کرد.

همچنین برخلاف هزینه های طراحی؛ هزینه های این بخش به صورت مداوم و تا زمانی که تولید محصولتان ادامه داشته باشد گریبان گیر سرمایه ی شماست.

این هزینه ها شامل تمام هزینه های مربوط به قطعات مورد استفاده در تولید، حمل و نقل و انبارداری محصول جدید شماست. اگر روند رو به موفقیت را در پیش داشته باشید باید منتظر یک رابطه ی طولانی و عمیق با این عدد و رقم ها باشید. هرچه تلاشتان برای کاهش این هزینه ها بیشتر شود در نهایت پول بیشتری نیز به دست می آورید. شما می توانید برای اغلب محصولات، قیمت خرید مصرف کننده را 3 تا 5 برابر این هزینه ها، برآورد کنید.

هزینه موجودی کالا جزء بیشترین هزینه های مرحله تولید شماست. هزینه ی موجودی کالای در واقع میزان تکرار هزینه های محصول است. بنابراین به منظور تخمین هزینه ی موجودی کالا، باید هزینه ی هر عدد محصول را داشته باشید.

لازم به گفتن نیست که محاسبه هزینه ی تولید نهایی باید در ابتدای مراحل تصمیم گیری  در مورد تولید یا عدم تولید محصول صورت گیرد و منطقی نیست که شما سال ها زمان و هزینه برای طراحی محصولی بگذارید که  هیچ سودی برای شما به دنبال ندارد.

هزینه های این بخش را برآورد کنید:

هزینه های تولید انبوه محصولات الکترونیکی چقدر است؟

چرخه تولید لوازم الکترونیکی

 


توجه:

اگرچه هزینه های راه اندازی و تولید یک محصول جدید الکترونیکی به ویژه برای تولیدکنندگان و شرکت های نوپا ممکن است بسیار زیاد بنظر برسد. اما چند نکته را مد نظر قرار دهید؛

هزینه های طراحی و نمونه سازی اولیه محصول اولین دست انداز مالی پیش روی شما خواهد بود که گرچه بخشی از سرمایه مورد نیاز برای تولید لوازم الکترونیکی شما را به خود اختصاص خواهند داد اما این هزینه ها دائمی نیستند و نیاز به تکرار در هر مرحله تولید محصول ندارند و شما خیلی زود از هزینه های طراحی و نمونه سازی اولیه عبور می کنید.

هزینه های تولید مهمترین هزینه هایی هستند که در محاسبه سود، قیمت فروش و میزان موجودی شما بیشترین اثرگذاری را دارند و شما  همیشه در گیر هزینه های تولید خواهید ماند اما این هزینه به مرور زمان قابلیت کاهش یافتن دارند و هرچه حجم تولید شما افزایش یابد این هزینه ها کاهش می یابند.

به یاد داشته باشید که محاسبه هزینه های تولید حتما قبل از طراحی و نمونه سازی صورت بگیرد. نکته ی قابل توجه اینست که صرف صدها هزار تومان برای طراحی محصولی که کسی نمی خرد اصلا کار معقولانه ای نیست.


تماس باما


در حال حاضر به عنوان مدیر تولید خط چاپ و مونتاژ در کارخانه مرصا فعالیت می کنم. مدرک کارشناسی رو در رشته مهندسی رباتیک از دانشگاه صنعتی شاهرود گرفتم و ارشد رو در رشته مدیریت در دانشگاه تهران ادامه دادم. از سال 1396 رسما فعالیتم رو در شرکت مرصا شروع کردم و تجربیات و مطالعات شخصیم رو به اشتراک می گذارم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *