نرمافزار طراحی برد الکترونیکی
معرفی نرمافزار طراحی برد در سال 2019
برای طراحی برهای الکترونیکی تعداد بسیار زیادی نرمافزار طراحی برد وجود دارد که انتخاب بین این نرم افزارها بدون اطلاع از مزایا و معایب هریک کار دشواری است. در این مقاله به معرفی پرطرفدارترین نرمافزارهای طراحی برد میپردازیم. قطعا انتخاب هرکدام از آنها بهعنوان نرمافزار تخصصی شما؛ نیازمند مقایسه هر یک با سایر نرمافزارها و انتخاب بهترین گزینه میباشد.
1-نرمافزار طراحی برد پروتل؛ (Altium Designer)
شرکت PROTEL نرمافزار آلتیوم را در دهه 80 میلادی به صنعت الکترونیک معرفی کرد. که مورد توجه بسیاری از مهندسان الکترونیک قرار گرفت. ویژگی اصلی این نرمافزار قابلیت ذخیره و نمایش برد به صورت سه بعدی، توسعه FPGA و مدیریت دادهها است. تقریبا بیشتر شرکتهای صنعت برق و الکترونیک از این نرمافزار استفاده میکنند.
-
مزایا؛
-
- انتخاب عالی برای طراحی بردهای تک لایه و دولایه
- سرعت بالای دیجیتالی کردن مدار
-
معایب؛
- استفاده از این ابزار برای طراحی بردهای چندلایه(4+) دشوار است.
2- نرمافزار طراحی برد Eagle
نرمافزار Eagle مخفف عبارت Easily Applicable Graphical Layout Editor؛ یک نرمافزار طراحی مدارات الکترونیکی است. این نرمافزار از سه بخش اصلی تشکیل شده است؛
- ماژول شماتیک؛ این بخش برای طراحی شماتیک مدار با استفاده از المانهای استاندارد الکترونیک ایجاد شده است. رابط کاربری بخش طراحی شماتیک این نرمافزار بسیار کاربرپسند است.
- ادیتور طراحی؛ این بخش این امکان را برای شما فراهم میکند که طراحی برد الکترونیکی خود را به بهترین حالت انجام دهید.
- اتوروتر؛ این بخش برای طراحی pcb به صورت اتومات ایجاد شده که بدون دخالت کاربر تـِرک کشیهای برد را انجام میدهد.
-
مزایا ؛
-
- امکانات گسترده اصلاح طراحی
- مناسب سیستمهای قدیمی تر
-
معایب؛
- قیمت بالا
3- نرمافزار PADS؛ (PowerPCB)
شما میتوانید این نرم افزار را در کمترین حالت خود به عنوان پادشاه نرمافزارهای طراحی به کمک کامپیوتر درنظر بگیرید. تا جایی که ما میدانیم این نرمافزار بهترین نرمافزار طراحی الکترونیک در بین نرمافزارهای مشابه برای الکترونیککاران مبتدی است؛ آسان برای یادگیری و آسان برای کاربری. این نرمافزار کاربریهای گستردهای در فروشگاههای الکترونیکی و شرکتهای کوچک دارد.
-
مزایا؛
-
- کاربری آسان
- یادگیری آسان
- کیفیت بالای طراحی در مقایسه با سایر نرمافزارها
-
معایب؛
- استفاده از این ابزار برای طراحی بردهای چندلایه مناسب نیست.
4- نرمافزار OrCAD
OrCAD یکی از نرمافزارهای طراحی مدارهای الکترونیک است که در اواخر دهه 80 توسط OrCAD توسعه داده شده است. اگرچه قدمت این نرمافزار به اندازهی PROTEL است؛ اما ازنظر کاربری ضعیفتر از آن است. با این حال این نرمافزار از شهرت خوبی از نظر سادگی در پیاده سازی عملیاتی و قدرت شبیه سازی در بین کاربران خود برخوردار است. عملکرد ساده ای برای شبیه سازی دارد. در مقایسه این نرمافزار با DX designer انتخاب ما OrCAD است؛ اگرچه DX designer از نظر مدیریت عملیات و محیط کاربری بهتر است.
-
مزایا ؛
-
-
- کاربری آسان
- رابط کاربری کاربرپسند
-
-
-
معایب؛
- نامناسب برای شرکتهای بزرگ و مدارهای پیچیده
5- نرمافزار WG
این نرمافزار متعلق به WG mentor است. آنها نرمافزار WG 2005 را بر مبنای Windows نوشته اند. کافی است اولین مدارتان را در این نرمافزار طراحی(layout) کنید تا بتوانید به این نتیجه برسید که آیا این نرمافزار گزینه ی مناسبی در مقایسه با سایر نرمافزارهای سطح متوسط هست یا خیر. قابلیت طراحی مدار WG2005 شگفت انگیز است. و شاید دور از ذهن نباشد که آن را پادشاه طراحی مدار بنامیم. و دلیل این نام گذاری قدرت بالای عملکرد اتومات WG2005 طراحی مدار با قواعد کاملا حرفهای است. ExpeditionPCB هسته ی اصلی WG است و Wg 2005 شامل قابلیتهای DX,DC,DV,LIB,EXP است.
-
مزایا ؛
-
- مناسب طراحی مدارهای پیچیده
- مناسب شرکتهای با تکنوژی بالا
-
معایب؛
- قیمت بالا
6- نرمافزار Kicad
این نرم افزار دارای ابزارهایی است که میتواند لیست BOM و نمای 3D و تمامی اجزای مورد نیاز در تولید برد الکترونیکی را نمایش دهد. تنوع قطعات موجود در کتابخانه این نرم افزار منجر میشود تا کاربر بتواند برد سفارشی خود را طراحی کند. این نرمافزار از بسیاری از زبانهای برنامه نویسی پشتیبانی میکند. Kicad از نوعی رابط کاربری گرافیکی استفاده میکند که کاربر میتواند به راحتی با استفاده از موس و صفحه کلید با برنامه کار کند. این نرمافزار علاوه بر محیط ویندوز در محیط لینوکس نیز قابل اجرا میباشد.
-
مزایا ؛
-
- مناسب طراحی مدارهای سادهتر
- امکانات گسترده اصلاح طراحی
- توانایی مدلسازی سه بعدی
-
معایب ؛
-
- نامناسب برای طراحی مدارهای پیچیده
- رابط کاربری غیرحرفهای
7- نرمافزار EasyEda
مهمترین ویژگی این نرمافزار تحت وب بودن آن است. در نتیجه تمامی اطلاعات شما در یک فضا اینترنتی ذخیره خواهد شد. EasyEda نرمافزاری است که برای طراحی و شبیه سازی مدار مورد استفاده قرار میگیرد. این نرم افزار برای طراحی شماتیک و شبیه سازی مدار و در نهایت چیدمان قطعات در pcb مورد استفاده قرار میگیرد. بر پایهی وب بودن این نرمافزار منجر شده است که این نرمافزار مستقل از سیستم عامل باشد.
-
مزایا ؛
-
- مناسب طراحی مدارهای ساده
- نرم افزار تحت وب
- اشتراک گذاری آنلاین طرحها
- مناسب برای طراحی شماتیک و شبیهسازی مدار
-
معایب ؛
-
- نامناسب برای طراحی مدارهای پیچیده
آموزش نرمافزارهای طراحی برد
شرکت مونتاژ SMD به عنوان یکی از شرکتهای فعال در حوزهی طراحی و تولید بردهای الکترونیکی است که در طی سالهای اخیر توانسته است اعتبار خوبی در بین فعالان حوزهی برق و الکترونیک کسب کند.
یکی از مهمترین اهداف مرصا تربیت نیروهای جوان و باانگیزه است تا بتوانند به سرعت قدم در عزصه ی صنعت بگذارند. در همین راستا واحدهای مختلف مرصا مکلف به جذب نیروهای کارآموز به صورت کاملا رایگان هستند. تا با آموزش این نیروها گامی در راستای ارتقای کشور عزیزمان برداشته باشیم.
با افتخار پذیرای تمامی دانشجویان و فارغ التحصیلان این حوزه جهت آموزش و همراهی در پروژههای صنعتی هستیم. با ما تماس بگیرید.
در حال حاضر به عنوان مدیر تولید خط چاپ و مونتاژ در کارخانه مرصا فعالیت می کنم. مدرک کارشناسی رو در رشته مهندسی رباتیک از دانشگاه صنعتی شاهرود گرفتم و ارشد رو در رشته مدیریت در دانشگاه تهران ادامه دادم. از سال 1396 رسما فعالیتم رو در شرکت مرصا شروع کردم و تجربیات و مطالعات شخصیم رو به اشتراک می گذارم.