تشریح برد پکیج

برای شناخت کامل یک پکیج لازم است علاوه بر نقشه پکیج شما با بخش های مختلف برد پکیج آشنا شوید. 7 بخش اصلی برد را به طور کامل تشریح و توضیح داده ایم تا به تمامی سوالات شما پاسخ داده باشیم.

هفت بخش برد پکیج

برد پکیج به طور کلی از هفت قسمت تشکیل می شود:

  1. بخش ورودی ها شامل ورودی 220 ولت و ورودی سنسورها
  2. بخش خروجی ها شامل خروجی شیر گاز، پمپ، شیر سه طرفه و ماژوله گاز
  3. تغذیه سوئیچینگ 12 یا 24 ولت
  4. مدار جرقه زن و تشخیص شعله
  5. میکروپروسسور
  6. رله ها
  7. نمایشگر
طراحی برد پکیج

بخش های مختلف برد پکیج

در ادامه به تشریح هر یک از این قسمت های برد پکیج خواهیم پرداخت.

بخش ورودی ها

ورودی های برد پکیج شامل ورودی 220 ولت و ورودی سنسورها است. ورودی 220 ولت برای تامین تغذیه مدار سوئیچینگ و خروجی رله ها است.

برد پکیج می تواند شامل سنسورهای متعددی باشد. اصولا سنسورهای یک پکیج در دو نوع آنالوگ و دیجیتال هستند.

سنسورهای آنالوگ در واقع به ازای هر تغییری یک مقدار ولتاژ مشخص به ما می دهند. مثلا سنسور دمای ان تی سی NTC، سنسور ترنسدیوسر فشار آب یا سنسور مونوکسید کربن از این دسته هستند.

سنسور ورودی NTC

سنسور دمای NTC

سنسورهای دیجیتال در دو نوع پالسی و سوئیچ هستند. سنسور پالسی مثل فلومتر است که به ازای هر فلو و دبی آب به ما پالس با فرکانس مشخص می دهد. سنسورهای سوئیچ دیجیتال مثل کلید هستند و کلا دو یا سه حالت مشخص دارند. مثلا سنسور فلوسوئیچ، پرشرسوئیچ آب و سنسور بیمتال از این دسته سنسورها هستند.

اینکه برد یک پکیج چه تعداد سنسور داشته باشد بستگی به کاربرد آن سیستم و پکیج دارد.

بخش خروجی ها

خروجی های مدار شامل شیر گاز، ماژوله گاز، پمپ سیرکولاتور و شیر سه طرفه هستند.

شیر گاز، پمپ و شیر سه طرفه خروجی های 220 ولت دارند.

خروجی شیر گاز برای اتصال و باز کردن مسیر گاز استفاده می شود. شیر گاز 845 یکی از رایج ترین شیر گاز هایی است که در سیستم پکیج استفاده می شود. با اتصال شیر گاز مقدار کمی گاز از آن رد می شود و با جرقه زدن می توان شعله حداقل یا مینیمم را تشکیل داد.

خروجی پمپ سیرکولاتور برای چرخش آب در مدار گرمایش رادیاتور و مبدل اولیه و ثانویه استفاده می شود.

خروجی شیر سه طرفه برای تعیین مسیر گرمایش آب در مبدل جهت گرمایش مدار رادیاتور و یا مدار آب مصرفی استفاده می شود.

ماژوله گاز یک خروجی آنالوگ متغیر معمولا بین 0 تا 17 ولت DC است. البته در عموم پکیج ها این ولتاژ به مقادیر کمتری مثل 12 یا 5 ولت می تواند محدود شود. با افزایش ولتاژ ماژوله شعله بلندتر و بیشتر می شود چون مسیر گاز بیشتر باز می شود و با کاهش ولتاژ ماژوله شعله کوتاه تر و کمتر و مسیر گاز بسته تر می شود.

شیر و ماژوله گاز

شیر و ماژوله گاز 845

تغذیه سوئیچینگ 24 یا 12 ولت

در برد پکیج معمولا تغذیه روی خود برد قرار دارد و تغذیه جدا نیست. به این منظور یک تغذیه سوئیچنگ در این بردها وجود دارد که ولتاژ 12 یا 24 ولت را تامین می کند. انتخاب 12 یا 24 ولت بستگی به نیاز دارد. فقط باید توجه داشت که هنگام طراحی برد با تغذیه 12 یا 24 ولت رله های متناسب با همین ولتاژها برای مدار انتخاب شوند.

تغذیه سوئیچینگ در برد پکیج

تغذیه سوئیچینگ در برد پکیج

مدار جرقه زن و تشخیص شعله برد پکیج

در هر برد پکیج و آبگرمکن برقی یک بخش جرقه زن و تشخیص شعله وجود دارد. این بخش شامل یک ترانس جرقه، مدار جرقه، مدار تشخیص شعله، میله یون، جرقه گیر و ارت می شود.

عمل جرقه زدن بین دو رسانا زمانی اتفاق می افتد که با وجود جریان الکتریکی اختلاف ولتاژ بین دو رسانا بسیار زیاد باشد. در این قسمت از مدار از یک ترانس با ولتاژ بسیار بالا برای تبدیل 220 ولت به ولتاژی در حد 10-20 کیلوولت با جریان کم در حد چند میلی آمپر برای جرقه زدن استفاده می شود.

در مدارهای قدیمی برای تشخیص شعله از یک میله یون و برای جرقه زدن از میله یون دیگری استفاده می شد و به این ترتیب مدار بخش جرقه و تشخیص شعله کاملا از هم جدا بود. امروزه مدارهایی طراحی می شوند که صرفا با اتصال یک میله یون شما بتوانید همزمان هم عمل جرقه زدن را انجام دهید و هم وجود شعله را تشخیص دهید. به این ترتیب با هزینه بسیار کمتر نسبت به گذشته عمل جرقه و تشخیص شعله انجام می شود.

در مدار جرقه یک قسمت ارت و جرقه گیر نیز وجود دارد. جرقه گیر برای محافظت از مدار در برابر ولتاژ های بالا در بخش جرقه زن است. ارت برد پکیج نیز به بدنه دستگاه وصل می شود. اتصال ارت به عملکرد محافظت شده و بهتر دستگاه کمک می کند اما لازم به ذکر است که میله یون که عمل جرقه زدن را انجام می دهد فارغ از وجود ارت به هر رسانایی که در نزدیکی آن باشد انجام می دهد.

جرقه زن برد پکیج

جرقه گیر و ترانس جرقه در برد پکیج

میکروپروسسور

در هر برد پکیجی یک میکروکنترلر یا میکروپروسسور وجود دارد که منطق عملکرد دستگاه، ذخیره اطلاعات، تشخیص ورودی ها، اتصال خروجی، تعیین اطلاعات خروجی نمایشگر و به طور کلی کنترل بخش های مختلف دستگاه را انجام می دهد. در این قسمت از مدار باید برنامه نویسی انجام شود تا به کمک آن سیستم عملکرد پکیج تعریف شود.

میکروکنترلر هفت بخش برد پکیج

میکروپروسسور

رله ها

رله ها بخش دیگری از مدار هستند که برای خروجی های مدار در برد پکیج استفاده می شوند. معمولا در یک پکیج دو مبدل فن دار حداقل 4 رله وجود دارد. یک رله برای پمپ، یک رله برای فن، یک رله دو حالته برای شیر سه طرفه و یک رله دوبل برای شیر گاز. برای اتصال خروجی شیر گاز از رله دوبل استفاده می شود تا دستگاه کاملا امن باشد و اگر به هر دلیلی نول دستگاه برق دار شد شیر گاز عمل نکند و باز نشود و افراد حاضر در محیط را گاز نگیرد.

رله پکیجی

رله پکیجی پاناسونیک

نمایشگر برد پکیج

بخش دیگر در پکیج ها نمایشگر است. این نمایشگر می تواند یک سون سگمنت، تعدادی ال ای دی و یا حتی یک ال سی دی باشد. از نمایشگر برای نمایش اطلاعات مختلفی مثل دما، فشار آب، ساعت، حالت سیستم و مهم ترین دلیل آن یعنی نمایش خطاها استفاده می شود.

پنل پکیج

پنل پکیج


برد پکیج و آبگرمکن مخصوص خودتان را تولید کنید..

طراحی برد و نقشه پکیج دیواری به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات گرمایشی حال حاضر، می تواند باعث توسعه کار تولیدکنندگان و تعمیرکاران شود. مزیت این کار در این است که شما می توانید بدون دغدغه کمیاب شدن بردهای آماده یا قیمت گران آن ها برد خود را با قیمت کمتر، کیفیت بالاتر و حتی امکانات بیشتر تولید کنید.

ما در مرصا با تجربه در طراحی سیستم های گرمایشی شرایطی برای شما مشتریان گرامی فراهم می کنیم که برد و ایده خود را با هزینه مناسب و به صرفه اقتصادی به تولید برسانید. برای ارتباط با تیم فنی و مشاوره در زمینه طراحی بردهای سیستم های گرمایشی با مرصا تماس بگیرید.

طراحی PCB
چاپ PCB
سفارش مونتاژ برد
تماس با ما