ساخت پروژه الکترونیکی از ایده های شما

ساخت پروژه الکترونیکی

مراحل ساخت پروژه الکترونیکی و قابل فروش کردن ایده ی الکترونیکی

اگر ایده ای دارید و قصد ساخت پروژه الکترونیکی صنعتی خود را دارید، ما در این مقاله و مقاله “ساخت پروژه الکترونیکی از ایده های شما ” فرایند تبدیل یک ایده به محصول آماده فروش در بازار را مرحله به مرحله باز گو می کنیم؛

شرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکیآیا می خواهید محصول جدیدی تولید کنید که بازار به شدت تشنه و نیازمند آن باشد؟

در نمونه سازی اولیه ساخت پروژه الکترونیکی، قدم های زیادی برای رسیدن به محصول قابل عرضه به بازار وجود دارد که باید طی شود. در این مقاله به بیان این مراحل می پردازیم :


مرحله اول : انتخاب قطعات اصلی قبل ازساخت پروژه الکترونیکی

در اولین قدم ساخت پروژه الکترونیکی به سراغ انتخاب قطعات اصلی؛ مثل میکروکنترلر یا میکرو پروسسور (انواع آیسی)، سنسورها، صفحه نمایش، کانکتورها و… بروید. این قطعات در عملکرد و قیمت نهایی محصول اثرگذار است . برای خرید قطعات می توانید به سایت های داخلی مثل؛

  • جوان الکترونیکشرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکی
  • پایا الکترونیک
  • ECA
  • ایران میکرو
  • افتاب رایانه
  • کویر الکترونیک
  • الکترونیک بعثت
  • و ….

و یا سایت های خارجی مثل:

شرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکی

  • Alibaba
  • Arrow
  • Digikey
  • Mouser
  • Future
  • AdaFruit
  • SparkFun

به عنوان تامین کنندگان قطعات الکترونیک مراجعه کنید که می توان قطعات را در تیراژ پایین (برای نمونه سازی و تست اولیه) و در تیراژ بالا (برای تولید انبوه) از این فروشگاه ها تامین کرد.


مرحله دوم :  طراحی شماتیک مدار

شرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکی

پس از انتخاب و تکمیل قطعات، قدم بعد در ساخت پروژه الکترونیکی صنعتی ، اتصال قطعات در شماتیک مدار است. شماتیک مدار در واقع نقشه فنی ساخت یک برد الکترونیکی است. شماتیک طریقه اتصال تمام قطعات از آیسی ها تا سادترین قطعات مثل مقاومت ها را نشان می دهد. یادگیری این مرحله کمی مشکل است زیرا که نیاز به داشتن دانش مهندسی الکترونیک دارد .

شرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکیدر صورتی که تا حدی اطلاعات فنی در این زمینه دارید پیشنهاد می شود برای نمونه سازی ایده خود، از بردهای آماده همچون Arduino یا Raspberry Pi استفاده کنید . این بردها دارای شماتیک open source هستند و می توان آنها را در ساخت پروژه های الکترونیکی استفاده کرد.

 

اما اگر اطلاعات کافی از الکترونیک ندارید سه راهکار در پیش روی قرار دارد؛

  1. مراجعه کردن به یک شرکت طراح الکترونیک
  2. یادگیری دانش مهندسی الکترونیک
  3. استخدام یک مهندس الکترونیک

مرحله سوم : تهیه ی لیست قطعات (BOM)شرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکی

 حالا نوبت به تهیه ی لیست کامل و تمام جزئیات قطعات، که BOM نامیده می شود رسیده است. لیست BOM شامل part number هر قطعه، توضیحات، تعداد و در صورت امکان قیمت هر قطعه است. البته شما باید تا الان قطعات اصلی پروژه خود را انتخاب کرده باشید. بنابراین الان نوبت تکمیل لیست قطعات پروژه است مثل خازن ها، مقاومت ها، سلف ها، کانکتورها و…..

توجه : شما می توانید لیست BOM خود را پس از مرحله چهارم نیز تکمیل کنید اما انجام آن در این مرحله به تخمین هزینه های پروژه شما کمک می کند.


مرحله چهارم : طراحی برد الکترونیکی (pcb)

شرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکی

در این مرحله زمان آن رسیده است که طراحی های خود را کمی واقعی تر کنید و مدل شماتیک پروژه را به یک برد الکترونیکی تبدیل کنید . pcb محل جای گیری و اتصال قطعات الکترونیکی بهم است. در بسیاری از پروژه ها طراحی pcb  بسیار زمان بر و پیچیده تر از طراحی شماتیک مدار  است . در بیشتر موارد هرچه قطعات به صورت فشرده تر (ابعاد pcb کوچکتر) باشد طراحی آن نیز طولانی تر و پیچیده تر است . همچنین سفارش طراحی pcb بردهایی با توان بالاتر یا اتصال wifi ، زمان بر و پیچیده تر است.

شرکت طراحی مدار, طراحی PCB, طراحی برد الکترونیکیبرای پروژه هایی که دارای ارتباط وایرلس هستند نیازمند توجه ویژه به طراحی لایه های pcb، به خاطر وجود فرکانس های رادیویی (RF)دارید، زیرا که این فرکانس ها منجر به آنتن شدن بخشی از pcb  شما می شود. طراحی نادرست منجر به ایجاد مشکلات فرکانسی در مدار می شود . بهتر است در این نوع پروژه ها از آنتن های آماده استفاده کنید.

مشورت با یک طراح ماهر برای طراحی این بخش کمک بسیاری در تسریع ساخت پروژه الکترونیکی شما می کند. زیرا که علاوه بر اطلاعات فنی، تجربه نیز دارای اهمیت است.


برای مطالعه ادامه ی متن، مقاله” مراحل ساخت پروژه الکترونیکی و قابل فروش کردن ایده ی الکترونیکی” را مطالعه فرمایید.


 

در حال حاضر به عنوان مدیر تولید خط چاپ و مونتاژ در کارخانه مرصا فعالیت می کنم. مدرک کارشناسی رو در رشته مهندسی رباتیک از دانشگاه صنعتی شاهرود گرفتم و ارشد رو در رشته مدیریت در دانشگاه تهران ادامه دادم. از سال 1396 رسما فعالیتم رو در شرکت مرصا شروع کردم و تجربیات و مطالعات شخصیم رو به اشتراک می گذارم.